15 Negara Yang Kamu Tak Tahu Sebenarnya Wujud
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

15 Negara Yang Kamu Tak Tahu Sebenarnya Wujud

Tahukah kamu terdapat 195 buah negara di dunia ini? Daripada jumlah itu, jujurnya, berapa buah negara yang kamu tahu dan pernah lawati? 

Cosmo senaraikan 15 buah negara yang kamu mungkin tidak pernah tahu wujud dan bagaimana gambaran sebenar negara itu termasuk bilangan populasi, jenis iklim, bahasa rasmi dan tarikan yang terdapat di sana. Kebanyakan negara yang disenaraikan ini agak sukar untuk dilawati atas faktor lokasi yang terpencil dan jauh, tetapi setelah kamu ke sana, kamu akan terpegun dengan keindahan dan keunikannya.

Prev1 of 15
Use your ← → (arrow) keys to browse

1. Vanuatu

Terletak di kawasan lautan Pasifik Selatan, ia adalah sebuah negara pulau yang sangat cantik dan masih belum disentuh dengan pembangunan moden. Sesuai untuk pencinta hidupan laut, Vanuatu menjanjikan percutian yang terbaik dengan pantai dan air terjun yang cantik serta antara syurga aktiviti laut di dunia. Waktu terbaik untuk ke sana ialah diantara bulan Mei dan Oktober.

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness