13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

Semua orang tidak terkecuali melalui liku-liku hidup yang sukar. Ketahui apa yang tidak seharusnya kamu lakukan jika perjalanan hidupmu menjadi lebih menyusahkan daripada biasa. Cosmo kongsi 13 perkara untuk kuatkan semangatmu.

 

Foto: Nick Onken

Prev1 of 13
Use your ← → (arrow) keys to browse

1) JANGAN RASA SIMPATI PADA DIRI SENDIRI

Simpati terhadap diri sendiri memerlukan tenaga mental yang banyak dan semestinya tidak akan mengubah situasi tersebut. Sebaliknya, jika kamu mengizinkan ia untuk menguasai, simpati akan mencetuskan emosi negatif, meningkatkan kebarangkalian kegagalan sekali gus memberi lebih banyak ruang untuk bersedih.

TIP: Tukar pemikiran kamu. Jangan biarkan diri sendiri terus menerus memikirkan bahawa kehidupan ini tidak adil. Sebaliknya, duduk dan senaraikan orang, keadaan dan pengalaman dalam hidup yang boleh kamu bersyukur mempunyainya.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert