11 Buah Rumah Dengan Rekaan Paling Unik Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

11 Rumah Dengan Rekaan Paling Unik Di Dunia

Bayangkan kamu pulang dari kerja ke rumah idaman kamu. Rumah yang kamu sendiri cipta reka bentuk dalamannya, mengikut citarasa sendiri.

Mungkin rumah yang kamu diami sekarang tidak 100 peratus menepati cita rasa, apatah lagi dengan harga pasaran rumah yang meningkat naik. Asalkan ada tempat berlindung, kan? Tetapi 11 pemilik rumah unik ini boleh tersenyum lebar setiap hari apabila mereka bukan saja berjaya membina rumah idaman, tetapi ia tersenarai sebagai rumah unik yang membuatkan sesiapa sahaja terpegun melihatnya!

Prev1 of 11
Use your ← → (arrow) keys to browse

Heliodome, Perancis

Terletak di Perancis, rumah ini menjimatkan tenaga dan mesra alam. Panel solar yang dibina di rumah ini membuatkan suhu di dalam rumah sejuk ketika musim panas dan menjadi panas sepanjang musim sejuk. Ia dibuka untuk lawatan pengunjung setiap tahun.

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness