Uruskan Kewangan Kamu Sekarang! - Page 3 of 3 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Uruskan Kewangan Kamu Sekarang!

Kamu terikat dengan banyak perkara tapi membiarkan kewangan kamu tidak terurus boleh merugikan - daripada tunggakan pembayaran kad kredit kepada kehilangan kad keahlian. Nasib kamu baik kerana Cosmo sebenarnya taksub dengan pengurusan kewangan. Cuba tip ini.

Foto: INGimage.com

3 of 3Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

JANGAN TERLEPAS MEMBUAT BAYARAN

1. ASINGKAN E-MEL KEWANGAN. Ia lebih mudah untuk kamu terlepas pandang jika ia berada dalam peti masuk e-mel kamu. Jadi asingkan ia dengan membuat folder khas ataupun cipta e-mel baru yang khusus untuk kewangan kamu.

2. SEMUANYA DARIPADA RUMAH. Mudahkan kewangan kamu dengan menghubungkan semua akaun daripada satu sumber iaitu dari rumah kamu.

3. SET PERINGATAN BERKALENDAR. Jadual peringatan untuk meneliti penyata bank serta kad kredit (seminggu sekali), membayar bil (sebulan sekali), kemas kini bajet (dua kali setahun) dan penyediaan untuk membayar cukai (setahun sekali). Jadualkan dan lupakan tentangnya – sehingga ia mengingatkan kamu.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert