Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
best songs of all time

Top 15 Lagu Terbaik Sepanjang Zaman

Prev1 of 15

Party Rock Anthem – LMFAO

Lagu memainkan peranan mengubah mood seseorang tidak kira ketika sedih, gembira ataupun stress! Apa lagu kegemaran kamu ketika memandu ke destinasi percutian? Ataupun lagu apakah yang akan membuatkan adrenalin kamu  bergerak laju ketika bersenam di gimnasium? Lagu nyanyian siapakah yang akan buatkan kamu menari riang ketika mandi di waktu pagi?

Cosmo senaraikan 10 lagu-lagu terbaik sepanjang zaman yang diiktiraf di carta Billboard berdasarkan sambutan dan pencapaiannya tanpa mengikut turutan. Lagu-lagu ini diiktiraf kerana pernah menduduki carta teratas dalam jangka masa yang lama dan disatukan dalam tempoh tiga dekad.

Lagu ini pernah menjuarai carta lagu di banyak negara seperti Australia, Belgium, Brazil, Canada, Denmark, France, Germany, Iceland, Ireland, New Zealand, Switzerland, United Kingdom dan Amerika Syarikat. Ianya adalah lagu ketiga terlaris di dunia pada tahun 2011 dengan terjual sebanyak 9.7 juta salinan digital.

Video Dan Foto: YouTube.com/Oleh: @curlyjow

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness