Tip Jadi Teman Wanita Yang Lebih Memahami - Page 7 of 8 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Tip Jadi Teman Wanita Yang Lebih Memahami

Siapa kata sukar untuk fahami lelaki? Sebenarnya tak susah mana pun. Cuma kita sebagai seorang wanita, kadangkala suka rumitkan keadaan dan perbesarkan sesuatu perkara. Tiba masa untuk kamu jadi teman wanita yang lebih memahami.

Foto: Shutterstock.com

7 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

7) Lelaki adalah seorang pemberi.

Lelaki adalah seorang pemberi semula jadi dan perlu tahu apa yang mereka berikan kepada kamu. Jika si dia berikan kamu sesuatu dan kamu sukakannya, beritahunya mengapa kamu sukakannya. Kerana dia tidak akan lupa untuk berinya lagi.

Solusi: Selain daripada beritahu kamu menghargainya, beritahu dia secara terperinci apa yang diberikan atau akan beri kepada kamu. Sebagai contoh, “Bila you peluk I dan usap rambut I, I rasa sangat selamat dan disayangi.”

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert