Tip Jadi Teman Wanita Yang Lebih Memahami - Page 6 of 8 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Tip Jadi Teman Wanita Yang Lebih Memahami

Siapa kata sukar untuk fahami lelaki? Sebenarnya tak susah mana pun. Cuma kita sebagai seorang wanita, kadangkala suka rumitkan keadaan dan perbesarkan sesuatu perkara. Tiba masa untuk kamu jadi teman wanita yang lebih memahami.

Foto: Shutterstock.com

6 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

6) Lelaki mahukan penghargaan.

Apabila lelaki lakukan sesuatu untuk kamu dan kamu tidak menghargainya, kamu kritiknya atau kamu merungut, lelaki akan berasa tawar hati. Kemudian kamu akan tertanya mengapa dia tidak bersungguh-sungguh mahu menggembirakan kamu dan kamu akan berasa sedih.

Solusi: Hargai apa yang dia lakukan untuk kamu walaupun ia bukan apa yang kamu mahukan. Jika kamu mahu dia lakukan dengan cara lain, beritahunya dengan jelas dan spesifik. Lebih banyak kamu hargai si dia, lagi banyak dia mahu berikannya untuk membahagiakan kamu.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert