Tip Jadi Teman Wanita Yang Lebih Memahami - Page 4 of 8 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Tip Jadi Teman Wanita Yang Lebih Memahami

Siapa kata sukar untuk fahami lelaki? Sebenarnya tak susah mana pun. Cuma kita sebagai seorang wanita, kadangkala suka rumitkan keadaan dan perbesarkan sesuatu perkara. Tiba masa untuk kamu jadi teman wanita yang lebih memahami.

Foto: Shutterstock.com

4 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

4) Lelaki mempunyai kapasiti rendah untuk details.

Women see details. Lelaki pula hanya fokus kepada fakta dan always get to the point. Jadi apabila kamu beritahunya setiap detail tentang hari kamu, kamu hanya akan dapat perhatiannya sekejap saja. Dia hanya mendengar pada main point dan jika ia terlalu lama sebelum kamu pergi kepada perkara penting, dia akan bosan dan mula jadi tak fokus pada perbualan itu.

Solusi: Get to the point! Simpan setiap detail untuk girlfriends kamu. Cuba faham yang si dia bukan bersikap tak prihatin, tapi dia adalah seorang lelaki. Dan ia normal! Dia berminta untuk tahu dan mahu mendengarnya, tapi dia tidak perlukan butiran terperinci supaya dia boleh fokus kepada masalah utama.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert