Selebriti Yang Pernah Menulis Lagu Mengenai Bekas Kekasih Mereka

Selebriti Yang Pernah Menulis Lagu Tentang Bekas Kekasih Mereka

Susah juga kalau bercinta dengan penyanyi, kan? Kalau putus cinta, bekas kekasih akan jadi mangsa lirik lagu mereka!

Biasanya orang biasa kalau nak cuba lupakan bekas kekasih, mereka akan pergi lepak dengan kawan baik, sambil memakan aiskrim dan menonton cerita kegemaran di Netflix. Tapi berbeza pula dengan penyanyi di mana mereka akan mengambil peluang ini untuk menulis lagu mengenainya! Kemungkinan lagu ini sudah kamu dengar. Cosmo senaraikan antara lagu popular yang ditulis ooleh selebriti mengenai bekas pasangan mereka.

3 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

3. Miley Cyrus

Miley menulis Wrecking Ball mengenai Liam Hemsworth. Miley dan Liam memutuskan pertunangan mereka pada tahun 2013 dan beberapa minggu selepas itu, Miley keluarkan lagu ini. Bagaimanapun, Miley dan Liam menyambung semula ikatan percintaan mereka.

Saya seorang yang easy-going and make-up enthusiast. Saya obses dengan bronzer! Jika kamu nampak saya sedang ‘usha’ kamu di tempat awam, jangan risau – I’m just admiring your make-up. Saya juga pencinta haiwan lebih-lebih lagi kucing. Bila tidak menulis, saya suka tonton all my favorite series seperti Sex and The City dan Gossip Girl (duh, of course!).

Celebrity Stalker