Punca Eyeshadow Kamu Tak On Point Dan Cara Atasinya - Page 4 of 7 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Punca Eyeshadow Kamu Tak On Point Dan Cara Atasinya

Punca Eyeshadow Kamu Tak On Point Dan Cara Atasinya

Jangan sampai kamu nampak seperti baru keluar dari set The Walking Dead!
4 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

3) Tidak padankan warna yang sesuai dengan anak mata

Ramai antara kita gemar memakai kanta lekap berwarna. Memanglah cantik namun jika salah suai padan dengan rona pembayang, ia boleh buat solekan mata kamu tenggelam. Kanta lekap coklat tampak hebat dengan pembayang biru dan ungu manakala kanta lekap biru sesuai dipadankan dengan tona copper, peach serta jingga. Kanta lekap hijau pula gandingan sempurna untuk pembayang rona emas dan beri.

Cosmo’s pro tip: Pilih rona pembayang yang bertentangan dengan warna kanta lekap kamu dalam roda warna.

 

4) Tidak pakai eye primer

Menyediakan kelopak mata dengan primer boleh memastikan solekan kamu kemas dan cantik hasilnya. Ia juga memastikan pembayang mata kamu bertahan lama.

Cosmo recommends: NYX Professional Makeup Eyeshadow Primer untuk pilihan lebih murah. Jika ada bajet lebih, cuba Urban Decay Primer Potion.

 

  NYX Professional Makeup Eyeshadow Primer, (sekitar RM30), (nyxcosmetics.com)

 

 Urban Decay Primer Potion, RM94.34

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor