Punca Eyeshadow Kamu Tak On Point Dan Cara Atasinya - Page 2 of 7 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Punca Eyeshadow Kamu Tak On Point Dan Cara Atasinya

Punca Eyeshadow Kamu Tak On Point Dan Cara Atasinya

Jangan sampai kamu nampak seperti baru keluar dari set The Walking Dead!
2 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

So, let’s get started. Beberapa kesilapan biasa yang perlu dielak adalah:

1) Tidak blend dengan betul

Blending adalah kuncinya. Mengadun rona berbeza, satu atau dua warna pada kelopak dan satu lagi pada tulang kening tampak mudah tapi jika tidak dilakukan dengan  betul, boleh buat mata kamu comot. Pastikan kamu adun dan cipta gradien sempurna, serta elakkan garis kasar dan capuk.

Cosmo’s pro tip: Cuba berlatih buat pergerakan lembut dengan blending brush. Kamu juga boleh gunakan berus eyeliner untuk lukis defined shape terlebih dahulu kemudian adun sekata. Jika masih terdapat garis-garis kasar selepas kamu sapu pembayang, gunakan pergerakan windshield wiper untuk melembutkannya. They work great lebih-lebih lagi jika kamu adun menggunakan pembayang mata jenis krim.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor