Perkara Perlu Tahu Sebelum Kamu Menindik Buat Kali Pertama - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Perkara Perlu Tahu Sebelum Kamu Menindik Buat Kali Pertama

Perkara Perlu Tahu Sebelum Kamu Menindik Buat Kali Pertama

Ear piercing 101.

 

Menindik telinga atau bahagian tubuh lain buat kali pertama boleh menjadi sesuatu yang emotional. Tetapi selain daripada cuba untuk memahami perbezaan antara daith dan helix piercing, apa lagi yang perlu kamu tahu sebelum dapatkan tindikan? Cosmo bertemu Kevin, penindik di Liberty London untuk mencungkil semua perkara penting yang kamu harus tahu sebelum melakukan apa-apa jenis piercings.

 

1. Di mana patut kamu pergi?

Pastikan kamu pergi ke tempat yang reputable. Kevin berkata: “Sentiasa lihat portfolio mereka dan tanya pengalaman rakan-rakan kamu.”

 

2. Bagaimana prosesnya?

“Kami meminta pelanggan datang lebih awal untuk mereka memilih jenis barang kemas,” kata Kevin. “Setelah selesai dan bayaran telah diambil, kami akan sterilkan barang kemas tersebut agar ia selamat diletakkan di dalam badan – ini mengambil masa kira-kira sepuluh minit – kemudian memanggil pelanggan untuk memulakan proses piercing.”

 

3. What is the actual piercing like?

“Proses menindik sebenarnya sangat cepat dan dengan satu nafas saja ia selesai. It’s just a case of popping the jewelry,” jelasnya. We will then run you through your aftercare and it’s yours to look after.”

 

4. Adakah ia menyakitkan?

“Semua orang mempunyai tahap kesakitan berbeza, dan kamu mestilah sudah menjangka bahawa ia akan berasa kurang selesa dan sedikit sakit. Jadi lalui proses ini dengan minda dan sikap positif kerana ia akan banyak membantu kamu.”

 

 

Foto: Pinterest /Artikel asal: Jess Edwards (cosmopolitan.com)

Seorang fashion enthusiast. OOTD is my ‘thang’. Akan ‘serang’ dessert corner dulu bila pergi ke bufet. Suka menonton rancangan memasak dan RuPaul’s Drag Race. Nampak lembut tapi sebenarnya fierce! Quote kegemaran? “Life is too short to wear boring clothes”, so have fun with it!

Fashion Diva