Penyelesaian Mudah Kepada Empat Masalah Kulit Yang Biasa Wanita Alami
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Penyelesaian Mudah Kepada Empat Masalah Kulit Yang Biasa Wanita Alami

Tak kiralah kamu tutup atau tayang, pasti ada sesuatu tentang tubuhmu yang ingin kamu perbaiki. Ini penyelesaiannya.

4 of 4Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kaki Berkematu

Jarang orang cerita tapi ia memang satu masalah, tambah-tambah lagi yang di tapak kaki (adoi sakit!) atau tepi jari kaki. Ini berlaku bila kamu tak rajin belai kaki dan asyik bertutup tak diangin-anginkan, kepingan kulit mati yang tebal dan degil senang membentuk.

Penyelesaian: Bersihkan dengan betul. Guna sabun dan sental setiap hari kerana kaki yang berpeluh  akan membiak bakteria (punca kaki bau busuk) dan buat kulit mati berkumpul. Guna sagat khas untuk kulit kaki atau pumice stone jika mahu, atau kamu juga boleh gunakan gajet penyental kaki yang banyak di jual di pasaran sekarang.

 

Foto: Shutterstock.com

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor