Nak Sindir Pasangan? Ini Cara Yang Betul - Page 2 of 3 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Nak Sindir Pasangan? Ini Cara Yang Betul

Dulu, Kourtney Kardashian selalu cakap lepas pada Scott Disick, dan ada kalanya agak over. Apakah waktu sesuai untuk sindir si dia dengan ayat pedas?

https://az616578.vo.msecnd.net/files/2016/12/03/636163404667524586589928051_sckot.jpg

Kalau kamu biasa layan Keeping Up With the Kardashians, ada kala terasa ayat yang keluar daripada mulut wanita keluarga terkenal itu agak “biar benar?!” Ayat yang boleh dikategorikan ‘kesat’ walaupun mereka mungkin bergurau saja. Tapi membuatkan Cosmo terfikir, bilakah ayat gurauan pedas sebegini sampai ke tahap melampau. Pakar memberitahu perkara mengejutkan, contohnya, dalam situasi tertentu ia boleh merapatkan perhubungan. Di sini ada panduan untuk kamu gunakannya dengan betul.

2 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

USIKAN BURUK

Sebarang komen yang membuatkan dia rasa canggung memang boleh menggugat cinta. Memang tricky. Peliknya, kalau kawan-kawannya yang mengusiknya tentang benda sama, dia okey saja. Tapi bila keluar daripada mulut wanita disayangi, dia akan kecil hati walaupun kamu sekadar bergurau.

SITUASI 1: Dia terjatuh bila main bola dengan kawan.

JANGAN KATAKAN: “Sebelum ni koordinasi you okey je. (baik diam saja)”

SITUASI 2: Suami gunakan semua mangkuk di dapur untuk sediakan makan malam.

JANGAN KATAKAN: “You ni cute sangatlah bila teringin nak jadi chef!” (Kecualilah dia tak kemas selepas masak, barulah kamu boleh berterus-terang dengannya)

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor