Meghan Markle Tidak Akan Mempunyai Hak Penjagaan Keatas Anaknya Kelak
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Meghan Markle Tidak Akan Mempunyai Hak Penjagaan Ke Atas Anaknya Kelak

Semenjak Putera Harry dan Meghan Markle menyuarakan keinginan untuk memiliki anak, bila-bila masa saja Meghan boleh mengumumkan khabar yang menggembirakan ini.

Menurut kata seorang royal expert, Meghan dan Harry tidak  mempunyai hak penjagaan penuh ke atas anak-anak mereka seperti ibu bapa yang lain.

Seperti yang dilaporkan, Meghan dan Harry tidak boleh mempunyai hak penjagaan penuh ke atas anak-anak mereka, yang di mana agak mengelirukan. Royal expert Marlene Koenig berkata, "The sovereign has legal custody of the minor grandchildren." Peraturan pelik ini ternyata dikuatkuasakan sekitar tahun 1700 apabila King George I memutuskan untuk mempunyai kawalan penuh ke atas cucu-cucunya.

"Ini semua berbalik kepada King George I, dan peraturan tersebut tidak pernah diubah," kata Marlene. "Dia berbuat sedemikian kerana dia mempunyai hubungan kurang mesra dengan anak lelakinya, the future King George II, oleh itu mereka meluluskan undang-undang ini yang bermaksud raja adalah penjaga cucu-cucunya."

2 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

Image result for meghan harry

Saya seorang yang easy-going and make-up enthusiast. Saya obses dengan bronzer! Jika kamu nampak saya sedang ‘usha’ kamu di tempat awam, jangan risau – I’m just admiring your make-up. Saya juga pencinta haiwan lebih-lebih lagi kucing. Bila tidak menulis, saya suka tonton all my favorite series seperti Sex and The City dan Gossip Girl (duh, of course!).

Celebrity Stalker