Lakukan Ini Untuk Elak Jadi Mangsa Ragut Di Dalam Lif!
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Lakukan Ini Untuk Elak Jadi Mangsa Ragut Di Dalam Lif!

Lakukan Ini Untuk Elak Jadi Mangsa Ragut Di Dalam Lif!

Kamu berseorangan? Sedang membawa barangan berharga? Baca ini dulu sebelum kamu membuat keputusan untuk menaiki lif seorang diri.

Baru-baru ini seorang wanita berdepan detik cemas apabila disamun di dalam lif, namun kejadian itu mengundang padah buat si peragut kerana berjaya diberkas pihak polis. Girls, kamu perlu lebih berhati-hati selepas ini! Cosmo kongsikan tip yang perlu kamu praktikkan agar tidak menjadi mangsa peragut yang seterusnya...

2 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

2. Jangan masuk jika ternampak orang yang mencurigakan

Perhatikan mereka yang berada di dalam lif. Jika nampak mencurigakan, jangan masuk. Hindari diri kamu daripada berduaan dengan orang yang tidak dikenali.

A woman who always smiles. And can be very scary if you drive her mad. Selalu percaya kepada prinsip, Execution Is King. Sedang obses ‘bikin’ badan sebab tiada yang lebih menggembirakan setiap wanita bila mereka tampil sihat dan ONS. Lepas dah cantik, inilah masanya ‘tayang’ dengan menggembara. Mahu terbang sebanyak negara yang mungkin kerana… life is an adventure! I agree to live life like there’s no tomorrow.

Editor