Kuiz: Apa Tanggapan Pertama Orang Lain Terhadap Kamu?

Kuiz: Apa Tanggapan Pertama Orang Lain Terhadap Kamu?

Yang buruk atau yang baik-baik saja? Cuba kuiz ini kalau nak tahu...

Foto: Shutterstock.com

6 of 6Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

JIKA JAWAPAN KAMU…

 

Kebanyakannya A – Ratu Ais

Aura kamu yang dingin tak ubah seperti dead fish – sejuk dan kejung! Cosmo tak minta kamu ubah sikap seratus peratus, tapi cuba tonjolkan personaliti yang lebih ceria lebih-lebih lagi bila berkenalan dengan orang baru. Semakin kamu ramah dan ringan mulut, semakin ramai yang akan mendekati dan menghormati pandangan kamu.

 

Kebanyakannya B – Terlebih Berkongsi

Bila bersembang, kamu tidak percaya pada sempadan dan anggap orang lain juga sama sepertimu. Keberanian kamu itu memang refreshing, tapi elak cungkil cerita terlalu dalam pada pertemuan pertama. Tak salah berkongsi apa saja yang dimahukan, tapi kunci mulut mengenai hal peribadi orang lain. There’s still such a thing as privacy!

 

Kebanyakannya C – Public Perfectionist

Cosmo tabik kerana kamu mampu buat setiap orang berasa kagum, ibarat kamu sudah buat ulang kaji! Memang bagus ada backup, tapi tak perlulah sampai buat persediaan untuk berbual. Ya memang ia akan terasa janggal pada mulanya, tapi dengan menonjolkan personaliti sebenar, kamu pasti mampu menangi hati orang lain in no time.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor