Kuiz: Adakah Kamu Perlu De-stress? - Page 2 of 2 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Kuiz: Adakah Kamu Perlu De-stress?

2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

JIKA JAWAPAN KAMU…

 

Kebanyakannya A – Terlalu Relaks

Kamu tak pernah tertekan. Moto yang kamu pegang selama ini adalah ‘just keep livin’. Tapi jika kamu sentiasa cuba elakkan anxiety, hidup kamu akan jadi membosankan kerana sedikit tekanan sebenarnya boleh jadi motivator untuk perkembangan diri. Try stepping up – teman-teman akan nampak yang kamu tidak pentingkan diri dan mula memandang tinggi terhadapmu.

 

Kebanyakannya B – Cool, Calm, Kinda Collected

Kamu bijak uruskan tekanan dan menjaga diri sendiri. Tapi ingat, ada kalanya kamu rasa dirimu hanya sibuk sedangkan hakikatnya kamu overwhelmed. Jika kamu mudah melenting bila ditegur atau bergantung pada ubat untuk tidur atau kurangkan stress, masanya untuk atur semula jadualmu.

 

Kebanyakannya C – Sentiasa Serabut

Cosmo boleh nampak stress kamu dari berbatu-batu jauhnya, dan kamu hampir ‘lemas’ di dalamnya. Tekanan yang kamu hadapi mempengaruhi teman-teman, sehinggakan mereka enggan keluar melepak dengan kamu lagi. Daripada mengamuk tak tentu pasal bila ditimpa masalah, lebih baik luahkan kepada kawan-kawan dan rancang strategi bersama untuk selesaikannya.

 

 

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor