Kuiz: Adakah Kamu Menjengkelkan Di Media Sosial? - Page 6 of 6 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Kuiz: Adakah Kamu Menjengkelkan Di Media Sosial?

Ketahui jika feed kamu membuatkan orang ingin menekan butang 'unfollow'.

Foto: Shutterstock.com

6 of 6Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

JIKA JAWAPAN KAMU…

 

Kebanyakannya A – Radio Senyap

Jika media sosial adalah sebuah buku, pasti ia berhabuk! Kamu sama ada memang seorang yang chill atau tidak berani untuk melontarkan suara serta pendapat kamu. Kadangkala tak salah untuk bersuara dan melontarkan pendapat.

 

Kebanyakannya B – Medium Gembira

Kamu tidak menggunakan media sosial untuk membuat orang cemburu atau marah, tapi kamu gunakannya untuk buat mereka ketawa – dan membuat diri sendiri tersenyum. Kamu adalah sensei media sosial dan kami tabik dengan kemahiran kamu.

 

Kebanyakannya C – Jenama Peribadi

Kamu mempunyai akaun media sosial yang terlalu ingin menjenamakan diri sendiri. Berhenti menahan nafas agar kelihatan langsing (atau menggunakan terlalu banyak filter) untuk mendapatkan likes yang banyak di Instagram. Just breathe and be yourself, girl!

 

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor