Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Kontroversi Dan Momen Terbaik Hiburan Tempatan Sepanjang Tahun 2017

Kamu sudah bersedia melangkah ke tahun baharu, 2018? Masih ada lagi peristiwa pahit yang tidak boleh dilupakan sepanjang tahun 2017? Bukan senang nak move on kan? 

Begitu jugalah dengan industri hiburan di Malaysia. Tentu sekali ada banyak kontroversi dan momen terbaik yang menjadi trending sepanjang tahun 2017. Sebelum kita semua melangkah ke hadapan dan meninggalkan kenangan lalu, Cosmo mahu flashback segala kisah pahit dan manis, yang menjadi perbincangan hangat di media sosial untuk tahun 2017.

12 of 31
Use your ← → (arrow) keys to browse

Putera Abdul Mateen Sultan Bolkiah atau Prince Mateen menjadi sebutan tahun ini ketika beliau hadir ke Malaysia sebagai atlet sukan polo ekuastrian di Sukan SEA 2017, mewakili Brunei.

Video Mateen dikerumuni oleh peminat wanita Malaysia menjadi viral sehingga ada yang betindak menjerit dan teruja bertemu dengannya. Mateen juga memiliki pengikut yang ramai di Instagram kerana ketampannya serta aktiviti beliau yang suka travel, bersukan dan membela haiwan termasuk anak harimau. Girls, calm down.

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness