Ketahui 10 Cara Tepat Buat Keputusan - Page 9 of 10 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Ketahui 10 Cara Tepat Buat Keputusan

Tiada lagi rasa serabut, membuat keputusan akan jadi lebih mudah dengan cara ini…

Foto: Shutterstock.com

Tak perlu rujuk horoskop setiap hari, atau jumpa tukang tilik – ada cara lebih mudah untuk tahu kasut mana kamu kena pakai hari ini (selain keputusan pengubah kehidupan yang lain). Di sini, Cosmo kongsikan 10 strategi untuk kamu lakukan perkara yang betul.

9 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

9. ‘Buat Bodoh’ Dengan Tekanan

Bila sedang memikirkan keputusan, memang mudah terarah ke satu pilihan oleh seseorang yang ada motif tersendiri, sama ada ia ibu bapa yang beri tekanan untuk kamu dan teman lelaki berkahwin cepat atau jurujual yang sedang memujuk kamu membeli kasut yang di luar peruntukan asal. Jauhkan diri supaya kamu boleh susun semula segala sebab, dan jika itu mustahil dilakukan, bayangkan kamu sedang memberi nasihat kepada seorang kawan, yang akan membantu kamu agar berfikir dengan lebih lojik.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor