Ketahui 10 Cara Tepat Buat Keputusan - Page 3 of 10 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Ketahui 10 Cara Tepat Buat Keputusan

Tiada lagi rasa serabut, membuat keputusan akan jadi lebih mudah dengan cara ini…

Foto: Shutterstock.com

Tak perlu rujuk horoskop setiap hari, atau jumpa tukang tilik – ada cara lebih mudah untuk tahu kasut mana kamu kena pakai hari ini (selain keputusan pengubah kehidupan yang lain). Di sini, Cosmo kongsikan 10 strategi untuk kamu lakukan perkara yang betul.

3 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

3. Jom Tidur Dulu

Penyelidik berkata, berfikir panjang tentang isu tersebut boleh bantu kamu menganalisa pilihan sebelum sampai kepada satu keputusan, sebab itulah ada orang selalu sebut ‘sleep on it.’ Tetapi, kalau kamu ambil masa terlalu lama bermakna kamu tak selesa dengan mana-mana pilihan yang ada depan mata, dan disebabkan itu perlu ambil kira alternatif lain.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor