Ketahui 10 Cara Tepat Buat Keputusan - Page 10 of 10 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Ketahui 10 Cara Tepat Buat Keputusan

Tiada lagi rasa serabut, membuat keputusan akan jadi lebih mudah dengan cara ini…

Foto: Shutterstock.com

Tak perlu rujuk horoskop setiap hari, atau jumpa tukang tilik – ada cara lebih mudah untuk tahu kasut mana kamu kena pakai hari ini (selain keputusan pengubah kehidupan yang lain). Di sini, Cosmo kongsikan 10 strategi untuk kamu lakukan perkara yang betul.

10 of 10Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

10. Ingat, Kamu Tak Boleh Gunakan Masa Lampau Untuk Ramal Masa Depan

Bila sedang buat pilihan yang boleh beri kesan kepada kewangan atau gaya hidup, penting untuk tidak semata-mata bergantung kepada pengalaman tetapi nilaikan setiap peluang dengan pemikiran yang fresh. Jika bertahun-tahun dulu meninggalkan pekerjaan 9-to-6 untuk mulakan perniagaan mungkin keputusan bijak, tapi mungkin sekarang tidak lagi.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor