Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Isu “Fazura Lepas Anak Lima Orang”, Fazura Beri Respon Di Instagramnya

Pada malam Sabtu lalu, telah berlangsungnya Anugerah Telenovela 2018 di Plenary Hall Convention Centre (KLCC).

Fazura dan Fattah mengejutkan ramai pihak apabila membawa pulang banyak anugerah pada malam tersebut, iaitu Pelakon Wanita Telenovela Popular, Pelakon Lelaki Telenovela Popular, Pelakon Wanita Telefilem Popular dan Pelakon Lelaki Telefilem Popular.

Fazura dan Fattah bagaimanapun tidak menghadiri majlis tersebut, tetapi menghantar wakil untuk mewakili mereka berdua. Ketika wakil Faz mengambil anugerahnya di atas pentas, penyampai anugerah tersebut (dikatakan penyampai tersebut adalah pelakon, Faezah Elai) mengeluarkan kata-kata, "Fazura lepas anak lima orang" dan menyebabkan kebanyakan tetamu di dewan tersebut tergelak.

Tidak lama selepas itu, Faz telah mengongsikan reaksinya terhadap insiden ini di akaun Instagramnya dengan berkata, "So to my fellow ladies out there, it does not matter whether you are skinny, fat, short, tall, white, black, a Malay, a Chinese, a Buddhist, a Christian, has curly hair, has six fingers in one hand, has a long neck or whatever, just remember that you are beautiful in more than one way as God had originally intended you to be".

Faz juga menggunakan hashtag #SayNoToBodyShaming sebagai tanda sokongan kepada wanita yang mewakilinya pada malam tersebut.

2 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

View this post on Instagram

khas utk org yg tujuannya utk menghentam org lain and suka judge org.. Now which part yg i ckp “ Lepas anak 5 org”.. yg konon ada part body shamming?? Kat mana?? Wehh come on ah, my husband pon gemok,why on earth should i said something yg akan buat my own husband pon boleh terasa?? I said,anak 5 org cause org lain yg naik stage and she is wearing hijab.. tkde kena mengena pon ttg body dia.. i said anak 5 cause aku ada anak 5..so sapa kat sini pikir konon aku bodyshamming kan org? Infact tk terpikir langsung.. I’m not a person who talk about other people’s punya fizikal la.. If u yg tersalah faham why ajak org lain to salah faham jugak? And buat org lain dpt dosa free.. To the girl yg on stage semlm,if u think i was referring to ur body,u are absolutely wrong.. i don’t judge people,jauh sekali nak bodyshamming kan org.. BUT IF MY JOKES BUAT AWK TERASA,THEN I APOLOGISE..AS I DONT MEAN THAT.. PLS TAG THIS MSG TO THE GIRL YG NAIK STAGE LAST NIGHT.. Tq to all the kecaman.. and owh i dont need free publicity sbb it was not me yg post this and trying to buat best.. Klu kita seorg yg positive kita tak kan terfikir benda yg negative .. And pls this is my ig and i tk suka komen2 yg negetive klu rasa nk tulis yg negative or nk mengutuk,boleh buat di ig sendiri,atau ig yg mmg nk kecam saya.. Tq . P/S : And owh that girl yg naik semlm,rasa nya tk gemok pon.. And cuba nk nyatakan yg naik stage semlm tu bukan pemenang tp org lain dlm maksud yg tersirat.. #dontjudge #saynotojudgement

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Saya seorang yang easy-going and make-up enthusiast. Saya obses dengan bronzer! Jika kamu nampak saya sedang ‘usha’ kamu di tempat awam, jangan risau – I’m just admiring your make-up. Saya juga pencinta haiwan lebih-lebih lagi kucing. Bila tidak menulis, saya suka tonton all my favorite series seperti Sex and The City dan Gossip Girl (duh, of course!).

Celebrity Stalker