Intai Menu Seharian Emily Ratajkowski - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Intai Menu Seharian Emily Ratajkowski

Tubuh Emily Ratajkowski menjadi idaman dalam industri hiburan. Walaupun semua rakan model dan pelakon wanita mengatakan Emily sangat bertuah dikurniakan kadar metabolism tinggi, dia tetap berusaha untuk mendapatkan abs seperti hari ini.

Berikut adalah pecahan diet dan senaman, dari apa dimakan waktu pagi sehinggalah cara makan Emily ketika sibuk dengan dengan gaya hidup A-list dijalaninya kini.

Dia mengambil pastry setiap hari ketika makan pagi.

“Setiap hari saya ke Blacktop Coffee dan makan pastry kouign-amann dengan black coffee,” ujar Ratajkowski pada Harper’s Bazaar US.

Dia menahan diri dari buffet.

“Makan tengah hari biasanya salad atau sandwich,” ujarnya pada Bazaar. “Kalau di lokasi, saya makan catering, tapi berhati-hati memilih makanan. Mudah untuk jadi gila tengok menu — mereka sepertinya tahu menjamu kamu.”

Take me back 🇬🇷

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Namun ada ketikanya dia manjakan diri.

“Saya bukanlah jenis wanita yang selalu idamkan Doritos, tapi saya suka makan cupcake juga,” ujar Ratajkowski pada Elle. “atau croissant pagi hari.”

Dia suka daging.

“Tahu tak, saya ni karnivor,” jelas model itu lagi. “Saya sangat suka makan daging. Saya idamkan iron jadi pasti saya bukan orang yang kamu lihat akan makan salad. Saya biarkan pengambilan yang seimbang agar tubuh mendapat tenaga dan juga lebih sihat.”

Carnivore

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Dia struggles nak masukkan senaman dalam gaya hidup seharian.

Seperti kita semua, sangat sukar memasukkan senaman dalam jadual harian, jadi dia simpan waktu itu di hari cuti: “Waktu cuti, saya luangkan masa bersenam, mungkin pergi mendaki atau mengambil kelas yoga.”

Dia makan di luar (banyak).

“Saya tak pernah makan di rumah,” ujarnya. “Makan malam waktu saya bersosial dan bertemu ramai orang. Saya suka restoran Itali Bestia. Sangat seronok, mereka ada coktails dan wine. Jika saya nak lebih sihat, ada café Gratitude berdekatan. Sushi sangat lazat di Mako, Little Tokyo. Saya suka sangat uni. Apa sahaja berkaitan uni saya suka.”

🌴

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Air sejuk dan tidur adalah kunci rutin hariannya.

“[Sebelum tidur], saya minum dan tanggalkan mekap… Saya suka tidur di katil sendiri, yang mana dah lama saya tak buat,” kongsinya.

Penting sekali, dia tidak memberi tekanan pada diri sendiri.

“Saya rasa amat penting untuk berehat,” ujarnya. “Banyakkan berfikir dari mana ia datang dan apakah kandungan yang masuk dalam tubuh.”

Summer 🇬🇷

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Artikel Asal: AMY DE KLERK
Sumber: Cosmopolitan US
Foto: Instagram.com/emrata