Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Ini Sebabnya Teman Lelaki Masih Belum Melamar Kamu

Perhubungan dah mekar, umur makin meningkat, ibu bapa dah mula bertanya, kamu pun dah sedikit rimas… Kenapa dia masih belum pop the BIG question ni? Tarik nafas, lepas… Mungkin petanda ini dapat membantu kamu untuk fikirkan tentang status dan hala tuju hubungan selepas ini.

Foto: Shutterstock.com

8 of 8Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

AMARAN KELAPAN

Dia terus-terang cakap dia tak bersedia. Ada lelaki yang buat begini dan ia amat menjengkelkan. Sudahlah dia cakap hanya nak ‘berkawan biasa’ dengan kamu, tapi asyik menuntut waktu eksklusif daripada kamu, sampai kamu tertanya-tanya mungkinkah dia sebenarnya menyimpan perasaan terhadapmu. Sebenarnya, tidak. Kalau boleh nak sangat mengharap agar dia akan berubah fikiran tetapi kamu wajar dengar dan ingat jika dia berkata, dia tak mahu perhubungan yang serius.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor