Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Ini Sebabnya Teman Lelaki Masih Belum Melamar Kamu

Perhubungan dah mekar, umur makin meningkat, ibu bapa dah mula bertanya, kamu pun dah sedikit rimas… Kenapa dia masih belum pop the BIG question ni? Tarik nafas, lepas… Mungkin petanda ini dapat membantu kamu untuk fikirkan tentang status dan hala tuju hubungan selepas ini.

Foto: Shutterstock.com

6 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

AMARAN KEENAM

Belum apa-apa dia dah ajak kahwin. Memanglah mengujakan kalau selepas janji temu ketiga si dia dah ajak ke jinjang pelamin. Kamu pun dengan gembiranya merasakan si dia dah bersedia. Tetapi tiba-tiba dia pula senyap seribu bahasa. Bermakna, dia belum cukup dewasa untuk beri komitmen kerana mula-mula bukan main lagi, tetapi kemudian hilang minat pula. Itu maknanya, dia hanya seronok mengejar sahaja.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor