Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Ini Sebabnya Teman Lelaki Masih Belum Melamar Kamu

Perhubungan dah mekar, umur makin meningkat, ibu bapa dah mula bertanya, kamu pun dah sedikit rimas… Kenapa dia masih belum pop the BIG question ni? Tarik nafas, lepas… Mungkin petanda ini dapat membantu kamu untuk fikirkan tentang status dan hala tuju hubungan selepas ini.

Foto: Shutterstock.com

5 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

AMARAN KELIMA

Kamu masih belum diperkenalkan kepada keluarganya. Betullah lelaki suka ambil masa sebelum memperkenalkan kamu kepada ibu bapanya. Tapi pernah tak kamu diperkenalkan kepada sepupunya yang paling rapat? Atau dia ajak kamu sertai gathering dengan saudaranya yang paling ngam? Belum? Jeng jeng jeng… Memang dia belum bersedia untuk jadi suamimu.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor