Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Ini Sebabnya Teman Lelaki Masih Belum Melamar Kamu

Perhubungan dah mekar, umur makin meningkat, ibu bapa dah mula bertanya, kamu pun dah sedikit rimas… Kenapa dia masih belum pop the BIG question ni? Tarik nafas, lepas… Mungkin petanda ini dapat membantu kamu untuk fikirkan tentang status dan hala tuju hubungan selepas ini.

Foto: Shutterstock.com

4 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

AMARAN KEEMPAT

Kerjanya, asyik mengubah rancangan saja. Jika ‘mamat ni’ asyik menukar jadual terutamanya dengan kamu dan bukan untuk kamu, awas! Nampak sangat dia tak mendahulukan kamu. Fikirkan begini, kenapa pula dia nak berikan komitmen hidup kepada kamu jika dia belum membuktikan yang dia boleh memperuntukkan masa untuk sesi ayam goreng dan soda bersamamu? Jelas sekali, dia tidak bersedia.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor