Ini Sebabnya Teman Lelaki Masih Belum Melamar Kamu
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Ini Sebabnya Teman Lelaki Masih Belum Melamar Kamu

Perhubungan dah mekar, umur makin meningkat, ibu bapa dah mula bertanya, kamu pun dah sedikit rimas… Kenapa dia masih belum pop the BIG question ni? Tarik nafas, lepas… Mungkin petanda ini dapat membantu kamu untuk fikirkan tentang status dan hala tuju hubungan selepas ini.

Foto: Shutterstock.com

2 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

AMARAN DUA

Dia asyik nak cuba betulkan atau mengubah dirimu. Dengan menggunakan alasan, “nak bantu you” sama ada untuk berpakaian lebih baik atau tampil lebih ‘wow’. Jika si dia merasakan dia perlu membaiki sesuatu yang hanya dia anggap tak betul, sampai bila-bilalah dia takkan mahu menukar status perhubungan kalian jadi serius, dengan alasan kamu tak menepati cita rasanya. Peliknya, kamu pun tak tahu kenapa dia beria-ia nak ubah kamu. Dia nak kamu jadi seperti siapa? Ibunya? Bekas kekasihnya? Jennifer Lopez? Jika kamu bukan satu daripadanya, maka si dia pun bukanlah untuk kamu.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor