Hilang 12 KG Dalam Sebulan, Sam Smith Kongsi Tip Diet

Hilang 12kg Dalam Sebulan, Sam Smith Kongsi Tip Diet

Segalanya berubah 360 darjah selepas Sam Smith berjumpa dengan pakar Pakar Terapi Nutrisi, Amelia Freer, yang membantu Sam menjadi lebih sihat, kurus dan mentally happy.

Amelia yang juga pernah diupah oleh pengacara terkenal James Corden dan Victoria Beckham tampil dengan idea bernas dan terbukti berkesan menguruskan badan secara sihat dan cepat. "Do not count your calories intake", katanya.

4 of 4Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

MAKAN MALAM

Makan tiga jam sebelum waktu tidur. Sam sukakan lauk seperti kari ayam dan sayuran tanpa santan. Dia juga elak mengunyah snek yang akhirnya akan membuatkan kamu terleka dan terlebih makan. There is no good sugar! Jadi elakkan makanan manis sebelum tidur.

Semua produk/makanan manis walaupun asli (madu, buah-buahan, gula kelapa atau sirap maple), memberi kesan kepada para glukos darah dan meingkatkan penghasilan insulin. Hormon insulin mengaktifkan glukos tubuh mengalir ke saluran darah dan menukar gula kepada tenaga ataupun pengumpulan lemak tepu! Jadi, gula perlu diambil secara sederhana ketika waktu siang sahaja.

Foto: Instagram.com/Ameliafreer

 

 

 

 

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness