Eliksir Air dan Lemon Untuk Tubuh Kamu - Page 5 of 6 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Eliksir Air dan Lemon Untuk Tubuh Kamu

Semakin ramai orang mulakan hari mereka dengan air suam bersama lemon berbanding kopi atau teh. Tidak dinafikan apa-apa yang dicampurkan bersama lemon amat sedap, tapi adakah dengan menambahkannya ke dalam air boleh membuatkan kamu lebih sihat?

Foto: 123rf.com

Terdapat banyak kajian membuktikan bahawa air yang dicampurkan bersama lemon mempunyai pelbagai kebaikan untuk kesihatan tubuh. Tidak kira umur, jantina atau tahap kesihatan, ia boleh diminum dan diamalkan oleh semua. Cosmo kongsikan antara kebaikan air bersama lemon untuk kesihatan tubuh.

5 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

5) Ia bantu pencernaan

Sesetengah orang minum air bersama lemon setiap pagi sebagai julap harian untuk membantu mengelakkan sembelit. Tidak kira suam ataupun sejuk, minum secawan setiap pagi boleh bantu gerakkan sistem pencernaanmu. Ia juga bantu makanan mudah dicerna dan menghalang pengumpulan toksin.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert