Eliksir Air dan Lemon Untuk Tubuh Kamu - Page 3 of 6 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Eliksir Air dan Lemon Untuk Tubuh Kamu

Semakin ramai orang mulakan hari mereka dengan air suam bersama lemon berbanding kopi atau teh. Tidak dinafikan apa-apa yang dicampurkan bersama lemon amat sedap, tapi adakah dengan menambahkannya ke dalam air boleh membuatkan kamu lebih sihat?

Foto: 123rf.com

Terdapat banyak kajian membuktikan bahawa air yang dicampurkan bersama lemon mempunyai pelbagai kebaikan untuk kesihatan tubuh. Tidak kira umur, jantina atau tahap kesihatan, ia boleh diminum dan diamalkan oleh semua. Cosmo kongsikan antara kebaikan air bersama lemon untuk kesihatan tubuh.

3 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

3) Ia perbaiki kualiti kulitmu

Vitamin C yang terkandung di dalam lemon boleh membantu kurangkan kedutan wajah. Satu kajian mendapati mereka yang makan lebih banyak Vitamin C mempunyai kurang risiko kulit wajah kering dan berkedut. Air pula tidak dinafikan amat bagus untuk kulit. Jika kulit hilangan lembapan, ia akan jadi kering, mudah berkedut dan hilang keserian. Kombinasi air dan lemon buatkan kulit kekal lembap dan mampu singkirkan toksik.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert