Elak Katakan 5 Ayat Ini Kepada Teman Lelaki Kamu
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Elak Katakan 5 Ayat Ini Kepada Teman Lelaki Kamu

Memburukkan ibu teman lelaki, mengungkit kisah dengan bekas teman wanitanya serta berperangai biadab antara perkara yang perlu kamu jauhi kerana ia boleh buat si dia tawar hati denganmu. Berikut antara ayat lain yang perlu dielakkan.

Foto: Shutterstock.com

3 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

3. “Alah, bukannya lambat sangat. Relakslah.”

Masa itu emas tapi itu bukanlah masalah sebenar. The real issue is, kamu seolah-olah langsung tak kisah akan perasaannya. Dari masalah kecillah boleh menjadi besar dan akhirnya tercetuslah ‘perang dunia ketiga’. Cuba bayangkan kalau kamu tengah bengang dengan sesuatu dan dia beri reaksi seperti, “Alah, relakslah. Itu pun nak marah?” Jadi cuba katakan padanya, “Sorry sayang. I janji I akan cuba menepati masa lain kali.” Ini bukan saja boleh elakkan pertengkaran malah membuatkan dia semakin sayang pada kamu.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor