Cara Jadi Superstar Di Media Sosial - Page 4 of 5 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Cara Jadi Superstar Di Media Sosial

Mahu jadi #QueenBee di laman digital? Cosmo kongsi langkah-langkah untuk kamu kuasai setiap platform seperti seorang pro!

4 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

#Tackle Twitter

Tambah gambar – Tambah gambar atau video untuk buat post kamu lebih menarik.

Skip TMI Pengikut di Twitter  tidak suka tweets tentang makan tengah hari orang atau kehidupan peribadi atau info olahan semula. Apa yang mereka mahu adalah berita, views or ‘sesuatu yang kelakar’!

Rancang Post Kamu – Si pakar tahu 20+ tweet sehari adalah bagus. Cuba online tool seperti Buffer untuk jadualkan tweets kamu dari hari ke hari.

Tanya Saja Mereka – Tweets yang secara spesifiknya meminta followers retweet semula menerima purata 12x lebih tinggi RT.

Retweet dengan betul – Retweet bahan yang sesuai untuk follower kamu memang bijak. Tapi tinggalkan 20 karakter supaya mereka dapat tambah pendapat sendiri atau yang bahan yang sesuai dengan tweet kamu itu.

Elak Hashtags #Stop #Doing #This #Now. Ruang Twitter sangat berharga dan followers mahu kamu gunakan sebaiknya.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor