Cara Jadi Superstar Di Media Sosial - Page 2 of 5 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Cara Jadi Superstar Di Media Sosial

Mahu jadi #QueenBee di laman digital? Cosmo kongsi langkah-langkah untuk kamu kuasai setiap platform seperti seorang pro!

2 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

#Rule Youtube

Tajuk sangat-sangat penting – Kamu juga mahu ada dalam senarai bila orang mencari sesuatu untuk ditonton. Ambil kira apa yang orang lain akan taip dan termasuk juga kata kunci popular.

Talk like a star – Kukuhkan personaliti kamu untuk tampil menarik di YT, jadi ia bantu kamu untuk lebih ceria dari kebiasaannya. Kaji suara kamu dan jangan lupa untuk senyum.

Sertai pertandingan – Sertai pertandingan di YouTube! Kamu mungkin tidak akan menang, tapi dengan adanya video kamu di luar sana akan bantu kamu untuk dapat followers.

Call to action – Jangan lupa beritahu viewers apa yang kamu mahu mereka buat seterusnya, like subscribe channel atau kunjungi site kamu.

Make it major – Profesional bukan hanya muat naik video, mereka juga maksimumkan penggunaanya dengan sertakan penerangan dan tags supaya ia muncul dilebih banyak pencarian.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor