Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Cara Jadi Pekerja Terhebat Dan Disenangi Semua Orang

Orang boleh ‘hidu’ cubaan bina rangkaian dengan maksud tersirat tertentu. Baca untuk ketahui taktik betul untuk build connections tanpa kelihatan seperti nak pasang aircond 'kuasa kuda' (dalam erti kata lain, mengipas).

Foto: Nick Onken

6 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

BERBUAL DENGAN ORANG ASING. Setiap orang yang kamu jumpa adalah contact yang berpotensi. Kawan kepada kawan yang kamu kenal di parti tahun baru di rumah sepupumu mungkin boleh jadi a great lead untukmu. Walaupun dia berada dalam bidang kerjaya yang berbeza, dia mungkin boleh kenalkan kamu kepada teknologi yang syarikat kamu boleh gunakan atau berikan kamu idea untuk selesaikan masalah di pejabat atau beritahu kamu jika ada ‘lubang’ kerja baru yang tak pernah kamu dengar sebelum ini.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor