Cara Buat Kerja Di Pejabat... Like A Boss!

Cara Buat Kerja Di Pejabat… Like A Boss!

Mungkin kamu belum jadi bos, tapi jika kamu tahu nak berlagak sepertinya, kamu mungkin diambil kira untuk kerja atau jawatan itu. Kan kamu ada pelatih nombor satu yang boleh lakukan semua ini: Diri kamu sendiri.

Foto: Nick Onken

3 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

Ambil Inisiatif

Amat mengagumkan kalau kamu boleh selesaikan satu masalah tanpa perlu meminta panduan sesiapa – atau jika kamu ada terlihat peluang yang boleh membantu majikanmu – brainstorm pelan tindakan dan persembahkan kepada bos kamu. Dia tiada di pejabat untuk melihatnya? Get things in motion. Seorang bos mahukan seorang pembantu yang boleh menempah penerbangan lain bila yang sedia ada terpaksa dibatalkan, sebelum dia bertanya.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor