Begini Caranya Social Smoking Memberi Kesan Kepada Tubuh Kamu

Begini Caranya Social Smoking Memberi Kesan Kepada Tubuh Kamu

Kamu rasa berapa banyak rokok yang diperlukan setiap minggu untuk kamu mendapat gelaran 'si perokok'? 30? 40? 50? 100?

3 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

2. Kulit nampak tua sebelum usia

Dr. Russell menasihatkan supaya jangan merokok jika kamu seorang yang mementingkan kecantikan luaran. “Apabila merokok, kamu menyedut lebih 5,000 bahan kimia termasuk tar dan nikotin. Toksin di dalam tubuh boleh menyebabkan selulit.”

Dan ia juga rtidak bagus untuk kulit. “Merokok mengurangkan jumlah oksigen yang sampai pada kulit. Ini bermakna bila kamu merokok, penuaan kulit jadi lebih cepat dan kulit kamu tampak kusam tak bermaya,” tambahnya. ” Merokok membuatkan kulit tua 10 ke 20 lebih cepat, dan kulit tiga kali lebih mudah menjadi kedut terutamanya di bahagian mata dan mulut.”

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor