Begini Caranya Jurusolek Kendall Jenner Dan Ariana Grande Cipta Ilusi Bibir Mungil - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Begini Caranya Jurusolek Kendall Jenner Dan Ariana Grande Cipta Ilusi Bibir Mungil

Ash Holm dan Mary Phillips berkongsi teknik mereka untuk cipta penampilan bibir yang lebih penuh dan mungil menggunakan lip liner.

Jika kamu atur kandungan beg mekap mengikut kategori produk yang kamu gunakan setiap hari – daripada yang kamu guna hanya untuk majlis istimewa sehinggalah yang kamu beli tapi tak pernah guna langsung –  lip liner pasti termasuk dalam kategori yang akhir sekali, kan? Walaupun lip pencil sering dianggap sebagai langkah tambahan dalam solekan, ia sebenarnya adalah kunci untuk mencipta bibir penuh yang sempurna, menurut jurusolek Ash Holm dan Mary Phillips.

Tapi bukanlah rahsia yang liner adalah trik untuk mencipta ilusi bibir mungil. Malah, menggunakan pensel untuk melukis bibir merupakan trik klasik dari zaman 20-an dan muncul kembali di atas pentas peragaan (juga pada bibir selebriti) pada tahun 90-an. Teknik ini agak sukar digayakan tanpa kelihatan lapuk, terima kasih kepada Ash dan Mary kerana sudi berkongsi trik moden mereka untuk melukis bibir.

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

1. Guna ton neutral

Mereka mencadangkan kamu guna warna neutral jenis matte apabila melukis garis palsu di bibir bibir untuk pastikannya tampak semula jadi dan moden. Kata Ash, kuncinya adalah menggunakan rona nude yang sama undertones dengan warna kulit kamu supaya kontranya tak berapa jelas. Contohnya, jika undertones kulit kamu adalah merah jambu, gunakan rona neutral dengan sedikit pink hue untuk cipta penampilan menarik.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor