Begini Caranya Beauty Pros Cuci Berus Solekan... - Page 3 of 6 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Begini Caranya Beauty Pros Cuci Berus Solekan...

Begini Caranya Beauty Pros Cuci Berus Solekan…

Trik ini akan memudahkah hidup kamu!

5 Easy And Affordable Ways Beauty Pros Clean Their Make-Up Brushes

 

Kan bagus kalau berus solekan boleh bersih dengan sendirinya? Sama ada kamu suka atau tidak, it's got to be done kerana berus solekan yang kotor boleh memindahkan bakteria pada kulitmu dengan pantas dan menyebabkan jerawat teruk. Kamu hanya perlukan beberapa minit dalam seminggu untuk pastikan berus kamu bersih dan lembut seperti asal. Begini caranya jurusolek terkenal dunia membersihkan berus mereka...

3 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

3. Zoe Sugg

The British beauty merupakan seorang minimalis dan suka oles mekap dengan berus berbanding span. Untuk memastikan berusnya bersih-sebersihnya, dia menggunakan agen antibakteria iaitu Dove handwash.

 

Langkah 1: Picit sabun terus pada berus yang lembap. 

fd

 

Langkah 2: Putarkan di tapak tangan.

df

 

Langkah3: Bilas sebersihnya dan keringkan di atas tuala. 

sdf

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor