Apa Perlu Buat Bila Kamu Rasa Cemburu Pada 6 Situasi Ini?
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Apa Perlu Buat Bila Kamu Rasa Cemburu Pada 6 Situasi Ini?

Semua orang termasuk model antarabangsa sekalipun akan berdepan perasaan ini bila buah hati ‘buat perangai.’ Kamu tak perlu bertindak seperti hilang akal! Cosmo kongsikan situasi yang boleh timbulkan cemburu dan cara kendalikannya.

Foto: Nick Onken

6 of 6Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

Situasi 6: Si Dia Kata Teman Baikmu Nampak Hot

Inipun tak perlu nak risau bergantung pada topik perbualan seperti kalian sedang berbincang mengenai siapa di kalangan kawan yang paling bergaya. Tapi kalau komen itu muncul secara tiba-tiba atau dia banyak kali sebut, berkemungkinan dia tertarik kepadanya…masih sesuatu yang normal. Selagi dia tak bertindak ‘melampau’ dan keluar dengan kawan kamu tu, tak mengapa. Jika kamu rasa terganggu dengan sikapnya itu, berseloroh dan cakaplah kamu rasa kawan baik dia pun jejaka yang hot. Pasti itu akan buat dia zip mulut.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor