Apa Perlu Buat Bila Kamu Rasa Cemburu Pada 6 Situasi Ini?
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Apa Perlu Buat Bila Kamu Rasa Cemburu Pada 6 Situasi Ini?

Semua orang termasuk model antarabangsa sekalipun akan berdepan perasaan ini bila buah hati ‘buat perangai.’ Kamu tak perlu bertindak seperti hilang akal! Cosmo kongsikan situasi yang boleh timbulkan cemburu dan cara kendalikannya.

Foto: Nick Onken

3 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

Situasi 3: Si Dia Terserempak Bekas Teman Wanita

Kalau dia ada beritahu kamu, itu satu petanda positif kerana dia tak cuba sembunyikan daripadamu. Dan selagi cara mereka berhubung tak nampak ‘semacam’, kamu boleh keep cool. Dan mungkin kamu kena alert dengan petanda seperti adakah mereka jumpa DAN pergi lepak minum atau sekadar ‘hello and bye’. Petanda lain: Adakah dia dah introduce kamu pada ex-nya? Adakah si dia sebut mengenai perasaannya terhadap ex itu? Adakah ex itu bersikap cool atau nampak cemburu denganmu? Jika ada yang fishy, pasti ada sesuatu sedang berlaku.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor