Apa Perlu Buat Bila Kamu Rasa Cemburu Pada 6 Situasi Ini?
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Apa Perlu Buat Bila Kamu Rasa Cemburu Pada 6 Situasi Ini?

Semua orang termasuk model antarabangsa sekalipun akan berdepan perasaan ini bila buah hati ‘buat perangai.’ Kamu tak perlu bertindak seperti hilang akal! Cosmo kongsikan situasi yang boleh timbulkan cemburu dan cara kendalikannya.

Foto: Nick Onken

2 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

Situasi 2: Teman Sekerjanya Mungkin Kembar Neelofa

Disebabkan pejabat diketahui lokasi utama terjadinya hubungan sulit, ini mungkin situasi yang berbahaya pada hubunganmu. Tapi sebelum kamu naik angin, katakan padanya yang kamu rasa sedikit kurang senang terutama melihatkan dia agak rapat dengan wanita itu. Kemudian, lihat pada maklum balas diberikannya. Jika dia bersikap sensitif dan menenangkan kamu, berkemungkinan amat besar yang mereka teman platonik. Tapi kalau dia jadi defensif dan macam nak marah, awas. Itu petanda bahaya.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor