Apa Perlu Buat Bila BFF Kamu Bertukar Menjadi 'Bridezilla'? - Page 4 of 6 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Apa Perlu Buat Bila BFF Kamu Bertukar Menjadi ‘Bridezilla’?

Terujanya kamu bila dipilih sebagai pengapit di majlis perkahwinan BFFsehinggalah dia bertukar menjadi bridezilla yang menjengkelkan. Hmm, apa perlu kamu buat?

Foto: Shutterstock.com

4 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

3) Tunggu sehingga dia bertenang

Berbincang ketika dia sedang stress atau mengamuk tak tentu hala tidak akan berikan apa-apa faedah kepada kamu mahupun dia. Jika kamu tetapi memilih untuk berdepan dengan sikapnya yang sedang baran, sebaiknya katakan ini, “I akan berikan you masa untuk bertenang. I tidak mahu katakan sesuatu yang I akan sesali kemudian hari, tapi I juga tak boleh hanya duduk dan dengar segala kemarahan you.” Cuba bersikap tenang dan tegas tanpa membenarkannya menjerit kepada kamu ataupun memanggil kamu dengan panggilan nama. Biar dia tahu bahawa kamu sayangkannya dan kamu mahu membantunya, but there have to be some common courtesy boundaries.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert