Apa Akan Berlaku Bila Kamu Hamil Di Usia 20, 30 dan 40-an?
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

Apa Akan Berlaku Bila Kamu Hamil Di Usia 20, 30 dan 40-an?

Tiada umur yang khas untuk kamu merancang kehamilan. Tetapi jika kamu hamil pada peringkat umur tertentu, ia mempunyai kelebihan dan kebaikan tersendiri.

shutterstock_245065642

Merancang kehamilan perlu jika kamu belum bersedia, tetapi tanya pada diri sendiri bila waktu yang sesuai untuk tubuh kamu?

Prev1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

HAMIL DI USIA 20-AN

Tubuh : Waktu purata tertinggi seorang wanita mengandung adalah pada usia 26 tahun. Tubuh kamu masih muda dan kuat jadi ia adalah waktu yang terbaik untuk hamil. Kehamilan di peringkat usia 20-an kurang risiko kepada kandungan kamu. Hamil ketika usia muda juga mengurangkan risiko kanser ovari dan payudara. Malah usia muda juga memudahkan proses kehamilan kerana persenyawaan telur lebih tinggi, dan risiko keguguran kurang daripada 12 peratus.

Minda: Ia mungkin sedikit terganggu kerana di usia 20-an adalah waktu kamu berkerja keras membina hidup. Malah kamu juga lebih senang menghadapi tekanan di tempat kerja kerana secara psikologi, kamu belum cukup matang.

BayiYou’re young, and your eggs are, too! Ini bermakna risiko bayi membesar secara abnormal adalah kurang.

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness