A Ke Z Mengenai Orgasma! - Page 3 of 5 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

A Ke Z Mengenai Orgasma!

Orgasma. Tak seperti nikmat hidup lain, kamu tak mungkin rasa ia mencukupi because it’s that good. Seks yang mencapai syahwat adalah salah satu aktiviti yang memberi kedua-duanya – kenikmatan dan kesihatan. Benarkan Cosmo bawa kamu jelajah dunia ini mengikut turutan abjad.

 

Foto: Shutterstock.com

3 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kafein: Jika kamu kurang mood, kamu boleh cuba ini untuk ‘masuk’ dalam mood itu. “Minum secawan teh suam yang dicampur madu,” kata Kerner. Kafein terkandung akan beri kamu tenaga tambahan supaya kamu tak keciciran, dan madu pula akan merangsang paras testosteron yang menggalakkan orgasma di kalangan wanita.

Louboutin: Kajian mendapati menyarung kasut tumit tinggi dua inci akan menambah tenaga pada otot lantai pelvik kamu, yang kemudiannya membantu kamu untuk klimaks. Apa kata pakai terus sehingga acara nikmat itu nanti?

Marilyn Monroe: Jika perjalanan orgasma kamu itu nampak sepi saja, ingat ini: Marilyn Monroe sendiri dilaporkan hanya mencapai syahwat pertamanya pada usia 30-an.

No Excuses: Bagus kalau kamu tahu tubuhmu dengan baik, kerana itu akan membantu kamu memperoleh nikmat sewaktu sedang berasmara. Cuba beberapa posisi untuk ketahui yang mana satu kena pada G-spot kamu.

Oh, Oral: Kamu boleh peroleh orgasma berganda dengan cara lain. Suami boleh bantu kamu dengan merangsang bahagian tubuh lain.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor