Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

9 Bedak Asas Yang Bertahan Sepanjang Hari Untuk Kulit Berminyak

Kini kamu boleh ucapkan selamat tinggal kepada kulit berminyak!

Meskipun apa yang kamu telah baca, powder bukanlah satu-satunya pilihan untuk kulit wajah yang berminyak. Apabila mencari bedak asas untuk kulit jenis ini, formulasi cecair, krim, debu, mineral based, semuanya adalah pilihan yang sama hebatnya. Trik untuk mencari yang terbaik? Pilih produk yang mempunyai keywords seperti "long wear", "oil-free", atau "mattifying" di dalam deskripsi. Ini antara sembilan bedak asas terhebat yang boleh menyelesaikan masalah greasy-looking skin kamu.

3 of 9
Use your ← → (arrow) keys to browse

3. Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation

Minyak berlebihan di zon-T akan membuatkan pori kelihatan lebih besar. Untuk elakkan ini, guna bedak asas yang mempunyai micro powders untuk menghilangkan minyak dan mengaburkan pori supaya tidak berapa jelas.

Harga: RM 49.90 (Watsons MY)

Saya seorang yang easy-going and make-up enthusiast. Saya obses dengan bronzer! Jika kamu nampak saya sedang ‘usha’ kamu di tempat awam, jangan risau – I’m just admiring your make-up. Saya juga pencinta haiwan lebih-lebih lagi kucing. Bila tidak menulis, saya suka tonton all my favorite series seperti Sex and The City dan Gossip Girl (duh, of course!).

Celebrity Stalker