9 Alasan Malas Berjoging Dan Cara Atasinya - Page 9 of 9 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

9 Alasan Malas Berjoging Dan Cara Atasinya

Alasan kamu, tak cukup masa, motivasi dan tenaga? Di sini Cosmo nak cakap, kamu TIADA alasan untuk tidak berjoging!

Foto: Shutterstock.com

9 of 9Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

9. “Tulang kering rasa sakit”

HENTI BERALASAN! Rasa sakit itu normal bila kamu sedang meningkatkan daya – tapi jika sakit tulang kering itu pada satu bahagian, elak tambah jarak dan perbetulkan teknik atau periksa kasutmu. Penjual produk larian boleh periksa jika kamu memakai kasut yang boleh menyerap tekanan daripada tulang keringmu. Elak lari atas permukaan keras, perlahankan kelajuan dan selitkan rehat untuk beberapa hari.

Dan jika masih rasa sakit, maafkan Cosmo, mungkin kamu benar-benar ada alasan KUKUH. Jumpa dengan doktor – tukar sesi larian kepada yoga untuk dua minggu ini. Rehat adalah ubat paling mujarab untuk sakit pada tulang kering.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor