8 Kesilapan Yang Mungkin Kamu Lakukan Ketika Membersihkan Wajah

8 Kesilapan Yang Mungkin Kamu Lakukan Ketika Membersihkan Wajah

Jangan kamu berani-berani cuci wajah tanpa tip ini...

We know, we know – membersihkan wajah sangat mudah, kan? Basahkan muka, tenyeh produk pencuci, bilas - siap! Tetapi, ia tidaklah seringkas itu kerana terdapat pelbagai jenis produk pembersih di pasaran, dan jika kamu tidak skrub wajah dengan betul, ia boleh beri kesan pada kulit.

6 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

6. Soaking up cream cleansers

Pencuci jenis krim memang bagus, kan? Sangat lembut pada kulit kering, dan ada kalanya kamu rasa nak biar ia lama di wajah supaya segala kebaikannya dapat meresap ke dalam kulit. Stop right there though, kerana pencuci jenis krim bukan dicipta untuk berada lama di wajah. Berbuat demikian hanya akan mengurangkan keberkesanannya untuk membersihkan permukaan kulit kamu.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor